Intranet ČD Škofja LokaUp. ime:
Geslo:


ANKETA
VREME
Predstavitev Čebelarskega društva Škofja Loka v Freisingu v Nemčiji

Čebelarsko društvo Škofja Loka je bilo s strani škofjeloškega župana mag. Miha Ješeta, povabljeno, da se od 11. do 13. maja 2018 udeležimo večjega (cvetličnega) sejma v mestu Freising v Nemčiji. Na sejmu vsako leto sodeluje ena od izbranih držav, letos je to Slovenija in ker sta Škofja Loka in Freising pobrateni mesti, je bila s strani generalne konzularke podana pobuda, da se prireditve letos udeležimo škofjeloški čebelarji.

Navkljub zelo natrpanemu "društvenemu urniku", smo se v društvu odločili, da gremo na sejem štirje predstavniki ČD (Mateja Kovič in Aleš Demšar, s partnerjema), predstavnica Turističnega društva Škofja Loka ga. Andreja Križnar, predstavnica Loškega muzeja Marija Demšar in priznana izdelovalka modelčkov loških kruhkov ga. Petra Plestenjak Podlogar.

Z namenom čim boljše predstavitve, smo si pripravili več eksponatov, fotografij in video vsebin. Ga. Petra Plestenjak Podlogar, katera bo na samem prireditvenem prostoru rezbarila modelčke za loški kruhek. Na prireditvenem prostoru bosta prisotna tudi dva člana folklorne skupine iz Munchenna, ki bosta v slovenskih narodnih nošah.

Temi naše predstavitve bosta dve in sicer:

1. predstavitev nove učne čebelarske poti (Učna pot kranjske sivke), ki jo ravno gradimo ob Domu čebelarjev Brode (otvoritev 19. maja 2018);

2. promocija svetovnega dne čebel (in Slovenije kot pobudnice svetovnega dne).

Čim bolj celovito bomo predstavili tako letošnji prvi svetovni dan čebel, kakor tudi Čebelarsko društvo Škofja Loka, in sicer s:

- propagandnim materialom, ki ga bomo delili obiskovalcem

- filmi ali drugimi prezentacijami (PowerPoint,...), na temo slovenske čebelarske tradicije, čebelarskega turizma, svetovnega dne čebel, Učne poti kranjske sivke...

- z AŽ panjem s poslikanimi panjskimi končnicami

- s pokušino slovenskih medov

- z izvedbo različnih delavnic (vlivanje izdelkov iz čebeljega voska, rezbarjenje, predstavitve,...)

Za naše društvo je delovanje v tujini nova izkušnja in posledično naloga še toliko bolj zahtevna. Zato vse člane in podpornike Čebelarskega društva Škofja Loka, seznanjamo z "mednarodnimi aktivnostmi" našega društva.

Seveda v upanju, da zadane naloge uspešno tudi izvedemo.

Kako nam gre, pa nas spremljajte na FB.

Pa srečno in Naj medi.

ISKALNIK PO VSEBINI

KOLEDAR DOGODKOV
  Današnji dogodki
 
Datum: 23 Jan 2019
Na ta dan ni vnešenih nobenih dogodkov!
Jan  
Dec 2018 Januar 2019 Feb 2019
N P T S Č P S
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Naroči se na dogodke