Intranet ČD Škofja LokaUp. ime:
Geslo:


ANKETA
VREME
ČD Škofja Loka v zimskem času

Čebelarke in čebelarji ČD Škofja Loka.

Prvi mesec leta 2022 je za nami. Tokrat je januar v ČD Škofja Loka bolj umirjen, saj se na družabnem področju kaj veliko letos v društvu še ni dogajalo. Še vedno je ob petkih popoldan odprt Dom čebelarjev in posamezni čebelarji se še vedno srečujemo. Trenutno so srečanja zgolj minimalno obiskana, že v februarju, predvsem pa v marcu, pa pričakujemo, da se pričnemo ponovno srečevati v večjem številu. 

Tukaj vas obveščamo, da gremo letos spet organizirano v Celje na ApiSlovenijo. Poleg čebelarskega sejma, bo letos v istem terminu na Celjskem sejmu potekal tudi strokovni sejem kmetijske in gozdarske mehanizacije Agritech. V Celje se bomo odpravili z avtobusom, v nedeljo 13. marca 2022. Več o samem programu in ostalih podrobnostih izleta, vas bomo obvestili v drugi polovici februarja, ko bomo tudi pričeli zbirati vaše prijave. 

Navkljub temu, da se je družabno društveno dogajanje zaradi Covida-19m skoraj povsem ustavilo, pa društvo vseeno nemoteno deluje. Veliko je administrativnega dela ob pobiranju članarin in evidentiranju članov, nakupili smo nov projektor za predavalnico in novo posodo za sterilizacijo voska (posodo bomo uporabljali tudi za vlivanje svečk). S podjetjem T-2 smo sklenili naročniško razmerje za dostop do interneta (zdaj čakamo, da delavci izvedejo priklop). Pripravljamo dokumentacijo za prijavo na razpis Eko sklada, s katero si bomo omogočili eno večjih investicij v prihodnjih letih - zamenjavo kotla na drva s toplotno črpalko. 

In do novega leta smo zbrali 75 novih podpisov za namenitev 1 % dohodnine ČD Škofja Loka. Bravo in odlično - zahvala vsem, ki ste aktivno zbirali podpise. Za vse ostale pa - z zbiranjem podpisov nadaljujemo tudi v letošnjem letu. 

Na koncu pa še kratka informacija o projektu Povežimo Polhograjce. Ta projekt nam v zadnjem času jemlje največ časa in energije, saj mora biti vsa dokumentacija zbrana in oddana na ministrstvo, najkasneje v ponedeljek 14. februarja. V projektu sodeluje več partnerjev, eden smo tudi ČD Škofja Loka. V projektu sodelujemo s ciljem promocije sonaravnega čebelarjenja, s poudarkom na kvalitetni pridelavi čebeljih pridelkov. Tokrat ne želimo graditi novih objektov (kot v dosedanjih projektih Med-o-Vita, Osveščanje mladih, Babica pripoveduje o zeliščih in drugih), ampak se osredotočamo na promocijo in zagotavljanje pogojev za višjo kvaliteto čebeljih pridelkov (vosek brez ostankov zdravil, ekološko čebelarjenje, vključevanje v SMGO,...). V ta namen načrtujemo, da bomo s projektom Povežimo Polhograjce, v naslednjih dveh letih (projekt poteka v dveh fazah - vsaka traja eno leto; prva se prične izvajati 1. oktobra 2022):

- izgradili nov spletni portal ČD Škofja Loka

- izvedli štiri strokovna predavanja, delavnice ali okrogle mize

- nakupili nekaj čebelarske opreme (profesionalni sublimator oksalne kisline, vodno hlajen kalup za vlivanje satnic,...)

- izvedli izmenjavo dobrih praks - srečanje LAS-ov v DČ Brode

-  izvedli promocijo zemljevida čebelarjev ČD Škofja Loka

Vse to bomo izpeljali, če bomo na razpisu uspešni in bo Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, potrdilo projekt Povežimo Polhograjce. Podrobneje vam bomo projekt predstavili na avtobusu, ko bomo šli na ApiSlovenijo. Oz. na občnem zboru društva, ki bo izveden v spomladanskem času 2022. 

Toliko za danes. Ostanite zdravi. 

ČD Škofja Loka

 

 

 

ISKALNIK PO VSEBINI

KOLEDAR DOGODKOV
  Današnji dogodki
 
Datum: 09 Dec 2022
Na ta dan ni vnešenih nobenih dogodkov!
Dec  
Nov 2022 December 2022 Jan 2023
N P T S Č P S
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Naroči se na dogodke