Med v kulinariki - vabilo
V nedeljo dne 20.3.2011, smo se loški čebelarji odpravili v Celje, kjer smo si ogledali bogato razstavo čebelarskih izdelkov, orodij in pripomočkov. Marsikdo si je ogledal tudi razstave sejmov Poroka, Apimedica in Flora, ki so potekali sočasno z našim srečanjem. Poleg razstave smo se čebelarji udeležili tudi čebelarskega posveta, kjer je bilo slišati veliko novega. Povsem poln avtobus čebelarjev nas je bilo, celodnevni izlet pa smo zaključili s kosilom na Vranskem. Ja, bilo je prav lepo. Konec maja gremo na novo potepanje po Sloveniji. Več v eni od naslednjih novic, danes pa vas vabimo na predavanje, katerega vabilo vam predstavljamo v nadaljevanju. Prav tako pripravljamo tudi že novico ob zaključku projekta »Razvoj čebelarskih središč za izobraževanje na Gorenjskem - Osveščanje mladih«, katerega izvedba se v teh dneh zaključuje. Zato še naprej spremljajte naš portal. In pa seveda, oglasite se kaj v Brodeh. Foto: Peter Čadež - Zlata rozga
Društvo za razvoj podeželja Resje in Čebelarsko društvo Škofja Loka vas vabita na predavanje z naslovom
UPORABA MEDU V PREHRANI - PRI KUHANJU IN PEKI SLADIC
Predavanje bo v torek, 29. marca 2011, ob 16.00 uri, v Domu čebelarjev Brode, Brode št. 37, Škofja Loka.
Program predavanja: - Predstavitev ČD Škofja Loka in čebelarstva, Marijan Novak - Predstavitev čebeljih izdelkov in njihov pomen, Jože Frelih - Predavanje Uporaba medu v prehrani - pri kuhanju in peki sladic, Marija Arh-Ivanšek
Zaželjene se predhodne prijave na e-naslov jerneja.lotric@ra-sora.si ali tel. 04 50 60 222. Predavanje je brezplačno.
Za dodatne informacije se obrnite na ga. Ljubica Stanonik, predsednica Društva za razvoj podeželja Resje, tel. 041 676 703.
Vabljeni!
Predavanje se izvaja v okviru meseca ekološkega ozaveščanja v občini Škofja Loka, sklopa zdrava prehrana.
LOŠKO JE EKOLOŠKO |