Intranet ČD Škofja LokaUp. ime:
Geslo:


ANKETA
VREME
Robert Kastelic - prejemnik priznanja Antona Janše I. stopnje,

Čebelarstvo je v Sloveniji tradicionalna kmetijska dejavnost, Že pred več kot 230 leti je tedanje znanje podeželskega malega kmeta obelodanil Anton Janša, prvi učitelj čebelarstva na cesarskem Dunaju. Sto let kasneje je območje zaslovelo s svojo čebelo, ki je kmalu postala poznana po vsem svetu in je danes druga najbolj razširjena čebela v svetu in najbolj razširjena čebela v Evropi. Slovenija je danes v čebelarskem svetu znana po kakovostnem medu in pridnih ter marljivih čebelarjih.

Slovenski čebelarji združeni v čebelarsko zvezo Slovenije smo v soboto dne 4. 4.2009, v Čebelarskem centru Slovenije na Brdu pri Lukovici, imeli 58. redni občni zbor Čebelarske zveze Slovenije. Druga točka dnevnega reda je bila namenjena razglasitvi prejemnikov odličij Antona Janše. In na naše veliko veselje, je odličje Antona Janše prve stopnje prejel tudi Robert Kastelic, član in podpredsednik Čebelarskega društva Škofja Loka.

Kako velik uspeh in priznanje za svoje delo je prejel Kastelic pove že podatek, da je Komisija za odlikovanja in nagrade pri ČZS obravnavala 68 predlogov za prejemnika priznanja Antona Janše I. stopnje. Samo 19 kandidatov bo priznanje tudi prejelo, med njimi dva iz Gorenjske. Poleg Roberta Kastelica še Jože Kokl iz Čebelarskega društva Preddvor.

In če še ne veste: odlikovanje Antona Janše I. stopnje je največje in najprestižnejše priznanje, ki se ga na čebelarskem področju lahko doseže v Sloveniji.

Priznanje bo Kastelic prejel na dnevu slovenskih čebelarjev v Majšperku, dne 23. 5. 2009, kamor se bomo z avtobusom odpravili tudi loški čebelarji. Že tukaj velja povabilo, da se nam pridružite na izlet, podrobnejše informacije o praznovanju v Majšperku pa boste izvedeli v eni od naslednjih novic.

Nekaj utrinkov iz Majšperka bomo po podelitvi priznanja Robertu Kastelicu pripravili tudi na naših straneh, kjer bomo tudi podrobneje njegov uspeh tudi predstavili. Več kmalu na strani »dosežki naših članov«.

Kastelicu in Koklu, kakor tudi ostalim prejemnikom priznanja Antona Janše I. stopnje, iskreno čestitamo.

ISKALNIK PO VSEBINI

KOLEDAR DOGODKOV
  Današnji dogodki
 
Datum: 03 Aug 2020
Na ta dan ni vnešenih nobenih dogodkov!
Aug  
Jul 2020 August 2020 Sep 2020
N P T S Č P S
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Naroči se na dogodke