Intranet ČD Škofja LokaUp. ime:
Geslo:


ANKETA
VREME
Dan odprtih vrat in odprtje muzejske zbirke v Domu čebelarjev Brode - dodatne informacije (dopolnitev prejšnjega vabila)

Spoštovane čebelarke in čebelarji spoštovani prijatelji čebel in Čebelarskega društva Škofja Loka

V teh dneh se v društvu ogromno dogaja. In vse po vrsti je povezano z dvoletnim projektom Med-o-Vita, ki je v zaključni fazi izvajanja.

V soboto (7. 9. 2019) se skupina članov ČD Škofja Loka odpravlja v Labin na Hrvaško, kjer bo predstavljala naše društvo na prireditvah, ki jih organizira domače čebelarsko društvo. Nekaj sedežev v avtobusu je še prostih - v kolikor se želi še kdo priključiti naj pokliče Marijana Novaka.

V nedeljo (8. 9. 2019) pa se bo dogajalo pri nas v Škofji Loki.

Skupina čebelarjev bo na javni prireditvi Medeni dan prijateljstva na Visokem predstavljala naše društvo, čebelarstvo, predvsem pa našo novo pridobitev - nov muzejski prostor. Med 10.00 in 17.00 uro se bomo nahajali na Tavčarjevem dvorcu Visoko, na društvenem predstavitvenem prostoru - če boste na prireditvi - obiščite nas. Veseli vas bomo.

V Brodeh bo ob istem času potekal Dan odprtih vrat, na katerem vam bomo predstavili:

1. Novo muzejsko zbirko Loškega muzeja Tle se špeglajte lenuhi, po tej mali, marni muhi! Muzejska zbirka se postavlja v teh dneh in je povsem nova pridobitev Loškega muzeja in ČD Škofja Loka. Plod več kot enoletnega dela.

Vabljeni na ogled, ki je možen kadarkoli med 10.00 in 17.00 uro - predstavili vam jo bomo domači čebelarji. Ob 14.00 in ob 15.30 uri pa vas bo po muzejski zbirki vodila kustosinja Loškega muzeja, ga. Mojca Šifrer Bulovec.

2. Učno pot kranjske sivke, katero smo odprli lansko leto. Učna pot je atraktivna in urejena - vredna da si jo ogledate v družbi čebelarja.

3. Sodobni učni čebelnjak, kjer boste spoznali vse o življenju čebel in točenju medu.

4. Predstavili vam bomo Dom čebelarjev, zeliščni vrt in še marsikaj zanimivega pripravljamo za vas.

Skratka dovolj razlogov, da se v nedeljo z družino odpravite v Brode.

Veliki finale pa nas čaka ob 17.00 uri, ko v Brode prihaja več uglednih gostov, kot so župan Občine Škofja Loka, podpredsednik Čebelarske zveze Slovenije ter več drugih povabljenih gostov. In seveda vi - spoštovani čebelarji in čebelarke ter naši prijatelji.

Ob 17.00 uri bomo slovesno odprli novo muzejsko zbirko, ki bo od tega trenutka dalje stalna čebelarska zbirka Loškega muzeja, v dislocirani enoti - v našem Domu čebelarjev Brode.

Spoštovani. Iskreno vabljeni, da se nam pridružite na kateri od zgoraj predstavljenih aktivnosti, ki jih skrbno pripravljamo loški čebelarji, v sodelovanju z odličnimi prijatelji iz Loškega muzeja, Razvojne agencije Sora ter iz drugih partnerskih organizacij. Želeli bi si, da z vašo prisotnostjo poplačate naš trud - veseli bomo, če boste ob teh slavnostnih trenutkih v naši družbi.

Veselimo se vašega obiska.

Vabita vas Čebelarsko društvo Škofja Loka in Loški muzej

 

 

ISKALNIK PO VSEBINI

KOLEDAR DOGODKOV
  Današnji dogodki
 
Datum: 25 Feb 2021
Na ta dan ni vnešenih nobenih dogodkov!
Feb  
Jan 2021 Februar 2021 Mar 2021
N P T S Č P S
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28            

Naroči se na dogodke