Intranet ČD Škofja LokaUp. ime:
Geslo:


ANKETA
VREME
Obvestila članom ČD Škofja Loka

Upoštevajoč vsa navodila državnih organov in zdravstvene službe o samoizolaciji v izogib širjena koronovirusa  in temu skladno delovanja društva, vam v nadaljevanju dajemo le nekaj informacij o nekaterih aktivnostih, ki  se v društvu izvajajo in  bi se v društvu  predvidoma lahko tudi  izvedla, če se bodo trenutna stanja tako izboljšala in sicer :

-          Predvideno predavanje  Oskrba čebelnih družin skozi leto  v petek dne 23. marca ob 18.oo uri, objavljeno v SČ 3/2020 odpade,

-          Izvedba 3. Praznovanja svetovnega dneva čebel, ki je bilo predvideno za  23. Maja 2020 v Dolenjskih toplicah , je po izpovedi predsednika ČD Dolenjske  toplice še vprašljiva. Prijave bi morala društva podati do konca marca. Dokončna usoda bo znana v roku 14 dni.  Zato bo takrat potrebna hitra prijava udeležencev – če bo prireditev potrjena -  zato že sedaj prosimo razmislek ali se bomo prireditve udeležili in pohiteli s prijavo.

-          Ravno tako je pod vprašajem izvedba svete maše za pokojne čebelarje v podružnični cerkvici  v Brodeh na velikonočni ponedeljek dne 13. Aprila ob 16.oo uri. V kolikor ne bo ponovne objave o izvedbi, smatrajte da maša odpade.

-          Na občnem zboru ČZS smo prejeli Zbornik 43. dnevi  čebelarstva Celje 2020 in Priročnik dobre čebelarske prakse, ki bosta vsem članom društva dosegljiva  po prekinitvi prepovedi društvenega delovanja in odpovedi veljavnih  drugih prepovedi.

-          V društvenem čebelnjaku so bile izvedene aktivnosti v vezi odvzema vzorcev medu in satja z odmrlih čebelnih družin s strani naše veterinarke Mire Jenko Rogelj.  Veterinarski izvidi kažejo na  manjšo prisotnost noseme  v nekaj panjih in hujšo napadenost z  varoo, kot glavnimi vzroki propada čebelnih družin v čebelnjaku in ostalih izven čebelnjaka. Skladno s sklepom zadnje seje UO o nadaljnem  obstoju društvenega čebelnjaka, iščemo ustrezno zamrzovalno skrinjo za hrambo še uporabnega medenega satja za nadaljno uporabo v smislu ponovne naselitve praznih panjev.

Vsem članom želimo strpno prenašanje sedanje krizne situacije, samozaščitvo obnašanje v duhu izdanih splošnih vladnih in zdravstvenih odredb in navodil  v upanju skorajšnjega  izboljšanja stanja in v upanju na dobro čebelarsko letino.

Naj medi. 

ISKALNIK PO VSEBINI

KOLEDAR DOGODKOV
  Današnji dogodki
 
Datum: 20 Mar 2023
Na ta dan ni vnešenih nobenih dogodkov!
Mar  
Feb 2023 Marec 2023 Apr 2023
N P T S Č P S
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Naroči se na dogodke