Intranet ČD Škofja LokaUp. ime:
Geslo:


ANKETA
VREME
Kratek pregled delovanja društva preko poletja - obvestilo za člane ČD Škofja Loka

Spoštovane članice in člani Čebelarskega društva Škofja Loka

Kot veste so na občnem zboru v začetku poletja potekale volitve, društvo pa se je čez poletje na novo organiziralo.

V juniju in v začetku septembra smo imeli že dve seji upravnega odbora, prva je bila namenjena predvsem predstavitvi članov in seznanjanju z dosedanjimi društvenimi aktivnostmi, nekaj glavnih poudarkov pa vam predstavljamo v nadaljevanju.

Preko poletja smo izvedli vse redne naloge, osredotočili pa smo se tudi na nerealizirane sklepe iz preteklega mandatnega obdobja. Nismo pa si zadajali dodatnih nalog, saj smo se v novi sestavi srečali prvič, pred nami pa je bil počitniški čas.  Najprej smo v juliju izvedli večjo delovno akcijo, s katero smo uredili okolico Doma čebelarjev, izvedeno je bilo tudi eno predavanje za vse čebelarje. Preko razpisa ČZS je bila nakupljena tehtnica za donos medu, ki je bila tudi že zmontirana v društveni čebelnjak. Prijavili smo se na razpis za izvajanje pašnih redov, ki jih je tudi v letošnjem letu uspešno izvajal Ivan Skledar.

Sredi julija smo v Brodeh gostili sedem turistov iz ZDA, katerim smo predstavili naše čebelarstvo po programu Čebelar za en dan.

Čebelar v našem društvenem čebelnjaku je od letos Jernej Podobnik, ki je julija natočil okoli 100 kg kostanjevega medu. Tudi deset čebeljih družin je danes dobro oskrbovanih, so nahranjene in pripravljene na zimo.

Za košnjo trave na zelenicah v okolici Doma čebelarjev že celo poletje, redno na cca. 10 dni skrbi naš čebelar Vili Rozman iz Radovljice. Z našo pomočjo, predvsem pri vzdrževanju brega ter učne poti, lahko rečemo, da je okolica DČ Brode letos "kot iz škatlice". Bravo Vili.

Na našo pobudo po lepem vosku, se je odzval Ludvik Božnar, ki je društvu (ponovno) podaril vosek za sveče Sv. Ambroža.

Poslovili smo se od dveh čebelarjev - Slavka Jelovčana in Petra Hafnerja. Hvala vsem sodelujočim, še posebej govorniku na pogrebih Marijanu Novaku.

Slavko Miže je 10. 8. 2021 sodeloval v kmetijski oddaji na Radiu Sora. Konec avgusta so pri nas gostovali člani Gobarskega društva Škofja Loka.

Ukvarjali smo se tudi z rednimi vzdrževalnimi deli - okvaro hidroforja, ki je že popravljen in padcem tlaka v centralni napeljavi. Slednje še spremljamo in urejamo.

Preko poletja pa smo pridobivali tudi informacije o namestitvi elektronske ključavnice v vhodna vrata Doma čebelarjev ter novih možnostih ogrevanja. Več pa v naslednji novici, ko vam predstavimo tudi glavne ugotovitve iz druge seje UO ČD Škofja Loka.

Do takrat pa ostanite zdravi in uživajte v teh prelepih jesenskih dneh. 

 

 

 

ISKALNIK PO VSEBINI

KOLEDAR DOGODKOV
  Današnji dogodki
 
Datum: 17 Oct 2021
Na ta dan ni vnešenih nobenih dogodkov!
Okt  
Sep 2021 Oktober 2021 Nov 2021
N P T S Č P S
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Naroči se na dogodke