Intranet ČD Škofja LokaUp. ime:
Geslo:


ANKETA
VREME
Delovanje društva v prihodnjih mesecih - obvestilo za člane ČD Škofja Loka

Spoštovane čebelarke in čebelarji ČD Škofja Loka.

V prejšnji novici smo vas seznanili, kaj se je v društvu dogajalo preko poletja, zdaj pa poglejmo malo še naprej. 

Najprej vas seznanjamo, da je Nadzorni odbor določil predsednika, ki je v tem mandatu Janez Kožuh. Prav tako je Častno razsodišče določilo predsednika, ki je po novem Gašper Potrebuješ. Obema organoma želimo uspešno in tvorno društveno delovanje.

V društvu smo začeli uporabljati novo aplikacijo Microsoft Teams, s katero bomo v prihodnjih letih poskušali poenostaviti administrativno delovanje društva, pa tudi izboljšati prenos informacij med člani. Aplikacija Teams omogoča tudi pisno komunikacijo (chat), kakor videokonferenčno povezavo. Zaenkrat bo dostop omogočen članom UO, NO in ČR ČD Škofja Loka, kasneje pa je predvideno, da se vanjo vključite tudi preostali člani - tisti, ki boste seveda želeli.

S prvim tednom v septembru smo ponovno vzpostavili dežurstva v Domu čebelarjev Brode, o čemer smo vas že seznanili z enim od preteklih obvestil. Zato vas na tem mestu samo še enkrat prav lepo vabimo, da se v petkih popoldan (med 17.00 in 19.00 uro), oglasite v Brodeh. Namreč sprejeli smo tudi odločitev, da bomo, dokler bo le mogoče glede na razmere povezane s Covid-19, poskušali zagotavljati in organizirati manjša neformalna srečevanja in druženja čebelarjev oz. društvenih kolegov. Ne bomo pa organizirali večjih dogodkov, kot so izleti, pikniki, izobraževanja..., vse dotlej, dokler se omejitve povezane s Covid-19, ne pričnejo ponovno rahljati. Zdravstvene razmere se drastično zaostrujejo, čemur se moramo tudi mi prilagoditi. Zatorej še enkrat vljudno vabljeni ob petkih v Brode, kjer se bomo srečevali posamično ali v manjših skupinah - upamo da preko celotne jeseni in zime. Seveda ob upoštevanju PCT oz. drugih pogojev, kot jih bo določala zdravstvena stroka.

Na zadnji seji smo ustanovili še komisijo za informatiko (Jernej Podobnik, Damjan Perovšek in Bojana Kern), inventurno komisijo (Mateja Kovič, Slavko Miže in Gašper Potrebuješ) ter komisijo za nakup društvenih oblačil (Matija Dolenc, Nina Tušek in Bojana Kern). Za čebelarska izobraževanja bosta skrbela Nina Tušek in Aleš Demšar - v kolikor boste imeli predloge za izobraževanja (lahko tudi na daljavo), ju kontaktirajte in jima predloge tudi sporočite.

Janez Klemenčič bo skrbel za izposojo društvenih strojev in naprav. O možnosti izposoje topilnika voska, banje za razkuževanje panjev, refraktometrov, gasilskih miz in ostalih pripomočkov, smo vas v preteklosti že seznanili. Prav tako tudi o mletju sladkorja in izdelavi pogač. Od zdaj naprej se v primeru želje po izposoji oz. uporabi, obrnite na Janeza Klemenčiča GSM 031 753 345 e-mail janez.k38@gmail.com .

Na koncu pa še par besed o dveh sklepih, ki se nanašata na odklepanje vrat in zagotavljanje ogrevanja v DČ Brode. Obe temi smo obravnavali že v preteklem mandatu, in sicer smo v prvi preigravali potrebo po novi ključavnici (s ključi, ki onemogočajo prosto izdelavo duplikatov) ter ažurnem vodenju seznama imetnikov ključev. V drugem primeru pa smo se ravno tako v preteklem mandatu že pogovarjali o alternativnem ogrevanju (alternativi ogrevanju na drva), kjer smo razmišljali o nakupu IR panelov, pa tudi o drugih možnostih. Nobena od obravnavanih tematik ni bila dokončno rešena, zato smo z iskanjem rešitev nadaljevali tudi preko poletja. V začetku septembra sta bila sprejeta sklepa:

1. da se na vhod v DČ Brode namesti elektronska ključavnica na prstni odtis, proizvajalca e-Key.

2. da se letos jeseni pripravi vloga na razpis Eko sklada, za subvencijo nakupa Toplotne črpalke Ariston. Če bomo uspešni se v prihodnjem letu sprejme odločitev za nakup in montažo, v kolikor pa z razpisnimi pogoji ne bomo zadovoljni, ali ne bomo uspešni, pa bomo iskali druge rešitve.

Torej, kot lahko preberete, smo in bomo v preostanku leta 2021, v Čebelarskem društvu Škofja Loka, delavni in aktivni. In računamo tudi na sodelovanje - vseh vas članov in članic društva. Za začetek računamo, da se vsak vsaj enkrat do novega leta ustavi v Brodeh.

Upamo, da nam koronavirus čim prej spet dovoli delovati brez omejitev in odrekanj.

Pa srečno do prihodnjič.

 

ISKALNIK PO VSEBINI

KOLEDAR DOGODKOV
  Današnji dogodki
 
Datum: 17 Oct 2021
Na ta dan ni vnešenih nobenih dogodkov!
Okt  
Sep 2021 Oktober 2021 Nov 2021
N P T S Č P S
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Naroči se na dogodke