Intranet ČD Škofja LokaUp. ime:
Geslo:


ANKETA
VREME
Še nekaj kratkih novic pred novim letom

Za vse člane in članice Čebelarskega društva, v nadaljevanju podajamo nekaj kratkih obvestil.

Najprej vas obveščamo, da bo Dom čebelarjev naslednja dva petka zaprt. Prvi je predbožični večer, drugi pa silvestrovo. Preživimo ju v družinskem krogu, mi pa se ponovno srečamo prvi petek (med 17.00 in 19.00) v letu 2022.

V našem društvu imamo ponavadi v sredini januarja občni zbor društva (z izjemo lanskega leta, ko smo ga zaradi epidemije, imeli v začetku poletja). Kot vidite, nam Covid-19 tudi to zimo ne prizanaša. Trenutna različica Omikron, ki je zelo nalezljiva, že razsaja po Sloveniji. Zato smo se v vodstvu društva odločili, da bo tudi v prihodnjem letu občni zbor nekoliko kasneje. Če bo mogoče ga bomo izvedli v februarju, če pa razmere še vedno ne bodo "stabilne", pa spomladi. Takoj, ko bo znan datum izvedbe občnega zbora, vas bomo o tem obvestili.

Ker pa moramo pravočasno poravnati obveznost članarine na ČZS, vam bomo v prihodnjih tednih poslali dopis, s katerim vas bomo seznanili z nekaterimi aktualnimi razmerami v društvu. Dopisu bo priložen tudi plačilni nalog za plačilo letne članarine, za katero vas prosimo, da jo poravnate najkasneje do zadnjega dne v januarju 2022. Višina članarine ostaja enaka kot v preteklih letih.  

V sodelovanju z Razvojno agencijo Sora se tudi že dogovarjamo o sodelovanju v novem projektu Oživitev Polhograjskega hribovja, ki bo (upamo) doprinesel nekaj novih vsebin v naše društvo. Ker je projekt v najzgodnejši fazi, vam danes še ne moremo predstaviti kaj več, v kolikor pa do sodelovanja dejansko pride, vas obvestimo. Danes projekt samo toliko omenjamo, da boste seznanjeni, da aktivnosti v društvu navkljub Covid razmeram potekajo.

Vsako leto na Štefanovo, ki je letos to nedeljo, obiščemo čebelarje, ki so že dopolnili 80 let. Vseh teh čebelarjev je letos deset. V preteklih dneh smo jih že poklicali po telefonu. Z nekaterimi smo se na kratko pogovorili in jim v teh dneh pošljemo še voščilnico. Ostale v nedeljo obiščemo. Tukaj želimo posredovati še voščilo naših 80-letnikov, s katerimi smo govorili v preteklih dneh. Vsem vam - čebelarkam in čebelarjem ČD Škofja Loka - želijo kar najlepše praznovanje prihajajočih praznikov in vse dobro v prihodnjem letu. Ostanite zdravi in uživajte v družbi čebelic, vam želijo.

Jaz, predsednik društva dodajam samo še svojo misel, ki jo želim deliti z vami: srčni čebelarji 80-letniki, s katerimi sem se pogovarjal včeraj, iskreno želijo nam mlajšim društvenim kolegom, vse najboljše v letu ki prihaja in nam pošiljajo voščilo z najlepšimi željami. Večina njih je pretežen del časa doma, kjer odgovorno skrbijo za svoje zdravje in za zdravje vseh drugih. Najmanj, kar lahko storimo je, da se vsake toliko časa spomnimo nanje. Zatorej, če imate možnost, pokličite koga od njih po telefonu. Ko pa bodo zdravstvene razmere kaj boljše, pa bodo resnično veseli vsakega čebelarskega kolega, ki jih bo obiskal. Torej spoštovani 80-letniki želim vam obilo zdravja in da se najkasneje na prihodnje Štefanovo, tudi osebno spet vidimo.  

Toliko na hitro danes. Želimo vam lepo doživete božične praznike. Preživite jih s tistimi, ki jih imate najraje.

Čebelarsko društvo Škofja Loka 

    

 

ISKALNIK PO VSEBINI

KOLEDAR DOGODKOV
  Današnji dogodki
 
Datum: 03 Dec 2023
Na ta dan ni vnešenih nobenih dogodkov!
Dec  
Nov 2023 December 2023 Jan 2024
N P T S Č P S
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Naroči se na dogodke