Intranet ČD Škofja LokaUp. ime:
Geslo:


ANKETA
VREME
Dr. Jože Šnajder, spomino se pokojnega predsednika ČD Škofja Loka

Spoštovane čebelarke in čebelarji ČD Škofja Loka.

Obveščamo vas, da nas je pred nekaj tedni zapustil naš nekdanji član in predsednik Čebelarskega društva Škofja Loka, g. dr. Jože Šnajder iz Reteč. G. Šnajder je pokopan na pokopališču Žale Ljubljana, mi pa se ga danes spomnimo, predvsem na morebitne lepe trenutke, ki smo jih preživeli v njegovi družbi.

V nadaljevanju pa nekaj informacij o njegovem delovanju v Čebelarskem društvu Škofja Loka.

Jože je svoj veliki doprinos podal članom društva na občnem zboru leta 2012, ko je s svojo predstavitvijo prikazal potrebnost gradnje doma čebelarjev. Kot osnovo za napredek čebelarstva in pogojev čebelarjenja v našem društvu. Brez njegovega nastopa bi bil pozitiven sprejem odločite o gradnji težko sprejet.

Kot član društva je bil tudi priznan pridelovalec odlične medice, ki je bila dobro ocenjena tudi izven območja društva.

Čebelarjem je svetoval o zatiranju čebeljih bolezni bi je nekaj časa tudi predsednik komisije za zdravstveno varstvo čebe.

Dve mandatni obdobji je bil član UO društva, od leta 2002 je bil tudi predsednik ČD Škofja Loka.

Jože Šnajder je bil tudi med prvimi člani društva, ki si je omislil svoj prevozni čebelnjak na kamionu TAM10. Skopaj z društvenimi kolegi je "oral ledino" na področju prevoznega čebelarstva (čebele je prevažal po celi Jugoslaviji).

G. Jože Šnajder je bil tudi dejaven na državnem področju, in sicer:
- bil je pobudnik in tudi strokovni sodelavec pri izdelavi prvega primernega hlapilnika mravljične kisline za zatiranje varoe
- bil je nekaj mandatov član UO ČZS
-bil je predsednik komisije za zdravstveno varstvo čebel pri ČZS
- bil je član komisije za zaščiteno znamko medu pri ČZS
- bil je predavatelj različnih tematik iz področja čebelarstva in pisec več člankov čebelarske tematike tako v našem glasilu kot tudi v ostalih sredstvih javnega obveščanja

Dr. Jože Šnajder je bil dober in strokoven čebelar, dober in odkrit sogovornik in pripravlje pomagati sočebelarju na različnih področjih čebelarjenja. Nikoli ni odrekel pomoči v primeru prošnje.

Ker smo bili o smrti dr. Jožeta Šnajderja obveščeni prepozno, se od njega nismo uspeli posloviti po društvenem protokolu, zato smo pripravili ta članek. Da nam nekdanji predsednik ČD Škofja Loka ostane v trajnem spominu. 

Čebelarsko društvo Škofja Loka

 

ISKALNIK PO VSEBINI

KOLEDAR DOGODKOV
  Današnji dogodki
 
Datum: 09 Dec 2022
Na ta dan ni vnešenih nobenih dogodkov!
Dec  
Nov 2022 December 2022 Jan 2023
N P T S Č P S
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Naroči se na dogodke