Intranet ČD Škofja LokaUp. ime:
Geslo:


ANKETA
VREME
Zahvala in pohvala predsednika ČD Škofja Loka

V Čebelarskem društvu Škofja Loka smo po aktivnem aprilu tudi v mesecu maju izvedli vrsto aktivnosti, s katerimi smo dodobra obogatili društveno življenje. Da si bomo vsi skupaj lažje predstavljali, kako potekajo društvene aktivnosti vam v nadaljevanju predstavljam, kaj smo počeli v mesecu maju. 

7. maja je Gašper Potrebuješ naselil opazovalni panj in duplo na učni poti s čebelami ter tako Učno pot kranjske sivke pripravil za prihod otrok. Gašper je obe družini društvu podaril. 

Vili Rozman je 9. maja in ponovno 18. maja pokosil zelenico v okolici Doma čebelarjev.

Vodstvo ČD se je 11. maja sestalo na redni seji UO ČD Škofja Loka. Isti dan smo izvedli tudi inventurni popis vsega inventarja v društvu in pod mentorstvom Mateje Kovič, izvedli pregled stanja opreme in vzpostavili ažurirane evidence. 

Prav tako pod vodstvom Mateje Kovič je pet deklet (poleg Mateje še Bojana Kern, Mojca Jerala, Mojca Jugovic in Tina Demšar) v petek 13. maja generalno očistile notranjost Doma čebelarjev. Po delovni akciji zunaj se je dom zasvetil tudi znotraj. Žal je bil odziv ostalih članic slab, zato so zgoraj navedene opravile res veliko delo. Prihodnje leto upam na boljšo udeležbo. 

V nedeljo 15. maja je Nataša Klemenčič Štrukelj sodelovala v Kmetijski oddaji na Radiu Sora. 

19. maja nas je v Brodeh obiskalo 90 učencev (štirje 6. razredi) OŠ Škofja Loka mesto. Tehnični dan smo jim pripravili Jernej Podobnik, Peter Žagar, Janez Klemenčič, Karel Žveglič, Boštjan Lavtar, Irma Rink, Janez Jamnik in Aleš Demšar.

V soboto 21. maja smo imeli društveni piknik. Piknik je bil zelo lepo organiziran in pripravljen, pijače in hrane je bilo dovolj, vzdušje dobro. Da je bilo vse odlično pripravljeno, so poskrbeli Slavko Miže (vodja), Mojca Jerala, Bojana Kern, Irma Rink, Karel Žveglič, Ivan in Jana Skledar, Štefan Čadež, Tomaž Potočnik in Damjan Perovšek. Odlična ekipa!

Ta dan je bil izdelan tudi dokončni plan društvene čebelarske ekskurzije, ki bo izvedena 2. septembra 2022. Organizacijo izleta izvaja Nina Tušek. 

V nedeljo 22. maja smo sodelovali na Dnevu prijateljstva - Festivalu družin na Visokem. Na območju Tavčarjevega dvorca je javno prireditev obiskalo okoli dva tisoč obiskovalcev. Dekleta Mateja Kovič, Bojana Kern in Matejini hčerki so na prireditvi predstavljale naše društvo. Pripravile so lep predstavitveni prostor, izvajale delavnice vlivanja svečk in obiskovalce informirale z značilnostmi našega čebelarstva, čebel in društva. Bil je naporen in vroč dan, zadovoljstvo ob zaključku pa veliko. 

V torek 23. maja so nas obiskali učenci treh 6. razredov OŠ Vodice. Tudi za vodiške otroke smo se zelo potrudili, saj k nam prihajajo že vrsto let. Sodelovali smo Bojana Kern, Mira Šturm, Milan Jeraša, Anica Tušek in Aleš Demšar.  

Isti dan popoldan pa smo imeli še delovno akcijo točenja medu v društvenem čebelnjaku. Pri tem opravilu pa smo sodelovali Jernej Podobnik, Janez Podobnik, Bojana Kern, Gašper Potrebuješ in Aleš Demšar. 

25. maja pa so nam v Dom čebelarjev Brode dostavili našo novo toplotno črpalko. Za dostavo sta poskrbela Tomaž Potočnik in Janez Klemenčič. Toplotna črpalka in ostala oprema sedaj v kurilnici že čaka na vgradnjo. 

Poleg vseh zgoraj naštetih opravil pa so dežurstva v maju izvedli štirje čebelarji (Aleš Demšar, Matija Dolenc, Janez Jamnik in Mojca Jerala), Karel Žveglič pa je vseskozi skrbel za rože in urejenost doma. Ob praznikih je izobesil zastave. 

Spoštovane članice in člani ČD Škofja Loka. Naše društveno življenje je bilo v mesecu maju bogato zato, ker ste si vsi zgoraj navedeni vzeli čas, ste imeli voljo in željo po ustvarjanju društvenega življenja. Lepo se vam zahvaljujem za sodelovanje in vašo osebno angažiranost. Čeprav gre za prostovoljno delo, nas tako delo povezuje, osrečuje in nas osebnostno bogati. Hvala vsakomur, ki je "bil zraven". Ostale pa vabim, da se nam pridružite v bodoče. Meseca maja še ni konec, pa tudi junija se naš koledarček dogodkov pridno polni z novimi aktivnosti. Dobrodošli.

Aleš Demšar, predsednik ČD Škofja Loka

 

 

ISKALNIK PO VSEBINI

KOLEDAR DOGODKOV
  Današnji dogodki
 
Datum: 29 Sep 2023
Na ta dan ni vnešenih nobenih dogodkov!
Sep  
Aug 2023 September 2023 Oct 2023
N P T S Č P S
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Naroči se na dogodke