Intranet ČD Škofja LokaUp. ime:
Geslo:


ANKETA
VREME
Razprava o ekološkem čebelarjenju - napovedujemo

Čebelarke in čebelarji, lepo pozdravljeni. 

Čeprav mogoče na prvi pogled ni videti, pa se v Čebelarskem društvu Škofja Loka v zadnjih mesecih kar veliko dogaja. Ampak danes ne bomo gledali nazaj, temveč v dogodke, ki prihajajo in katere načrtujemo v prihodnje. Tokrat se osredotočamo na usposabljanja čebelarjev - v nadaljevanju nekaj informacij kaj načrtujemo preko letošnje zime.

Najprej dva posebna dogodka, ki ju organiziramo v našem društvu. Prvega bomo izvedli letos, in sicer v sredo 23. novembra ob 17.00 uri, ko organiziramo Razpravo oz. okroglo mizo na temo ekološkega čebelarjenja. V goste smo povabili strokovnjaka iz področja ekološkega kmetijstva/čebelarstva ter dva ekološka čebelarja. Pod strokovnim vodenjem Nataše Klemenčič Štrukelj se nadejamo, da se bomo lahko podrobno seznanili z vsemi pastmi in prednostmi, ki jih ponuja čebelarjenje na ekološki način. Razprava je namenjena vsem - tistim ki čebelarite ekološko, tistim, ki niste registrirani kot ekološki čebelarji, ampak čebelarite na sonaravni način, kakor tudi vsem ostalim radovednim čebelarjem. Vabilo s podrobnejšimi informacijami o dogodku vam pošljemo prihodnji teden.

Drugi dogodek, ki ga organiziramo v ČD Škofja Loka, pa bo predavanje priznanega predavatelja in nekdanjega vodje Opazovalno napovedovalne službe medenja, g. Pavleta Zdešarja. Predavanje bo po novem letu - tudi o njem boste pravočasno obveščeni. 

Seznanjamo vas tudi z informacijo, da smo na ČZS prijavili štiri usposabljanja, za katera upamo, da jih v letošnjem zimsko spomladanskem času izvedejo v Domu čebelarjev Brode. Ter štiri usposabljanja v zimskem času 2023/24. Ker odgovora ČZS še nimamo, vam podrobnejših informacij o tematikah, danes še ne moremo posredovati. 

Na koncu sporočamo še, da za leto 2023 kandidiramo tudi, da se 50-urni Tečaj za čebelarje začetnike, izvede v Domu čebelarjev Brode. Glede na to, da je bil letošnje leto v Lescah, mislimo, da imamo realne možnosti, da bo prihodnje leto v Brodeh. V kolikor tečaja še nimate ali vas po njem sprašujejo mlajši čebelarji, jim prosim prenesite informacijo o naši kandidaturi. 

Toliko na kratko. Se vidimo kaj v Brodeh?

    

ISKALNIK PO VSEBINI

KOLEDAR DOGODKOV
  Današnji dogodki
 
Datum: 20 Mar 2023
Na ta dan ni vnešenih nobenih dogodkov!
Mar  
Feb 2023 Marec 2023 Apr 2023
N P T S Č P S
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Naroči se na dogodke