Intranet ČD Škofja LokaUp. ime:
Geslo:


ANKETA
VREME
Delovanje društva v spomladanskem času - obvestilo za članice in člane ČD Škofja Loka

Čebelarke in čebelarji ČD Škofja Loka.

V sredo 29. marca 2023 je bila v Domu čebelarjev Brode seja UO ČD Škofja Loka in nekaj poudarkov, povezanih z delovanjem društva, vam predstavljamo v nadaljevanju tega obvestila. 

Delovna akcija in vzdrževalna dela v DČ Brode bo organizirana in izvedena drugi petek v aprilu ob 16. uri, če ne bo deževalo (v petek 14. 4. 2023). Z opravili, kjer so potrebna zemeljska dela bomo počakali do zaključka del napeljave vodovoda, katera naj bi se izvajala letos preko poletja. Na delovni akciji bomo izvedli: brušenje in barvanje ograje, popravilo kljuke vrat, popravilo žleba in zamenjava kljuke na starem čebelnjaku, pregled panja – duplo, nasutje sekancev, priprava stojala za orodje v drvarnici, ureditev in čiščenje učne čebelarske poti in učnega čebelnjaka. Ker bo šlo letos za nekoliko bolj obsežno delovno akcijo, računamo na vašo udeležbo.

-       Srečanje z novimi člani ČD: na občnem zboru ČD v januarju je bilo rečeno, da bo srečanje s člani, ki so se letos vpisali v naše društvo, prvi petek v mesecu aprilu. Ker gre za veliki petek pred veliko nočjo, vse nove člane obveščamo, da bo srečanje kasneje, en drug petek v aprilu. Kdaj natančno vas bomo pravočasno obvestili.

-       Sveta maša za pokojne čebelarje in dobro čebelarsko letino bo na velikonočni ponedeljek ob 16.00. Vabilo prejmete v prihodnjem tednu.

-       Izvedba tečaja za čebelarje začetnike: razporeda za začetek tečaja še ni. Začel naj bi se konec aprila ali v začetku maja. 

-       Društveni piknik bo organiziran v soboto, 13. maja 2023, popoldan. 

-       Društveni izlet bo organiziran jeseni ali konec poletja. Smer izleta: Primorska.

-       Izvajanje tehničnih dni in sodelovanje na dnevu prijateljstva na Visokem 21.5. 2023. Tudi letos se je že prijavilo več osnovnih šol, ki nas želijo obiskati v mesecu maju in juniju. Izvedbo bodo izvedle štiri že oblikovane skupine čebelark in čebelarjev, v kolikor pa je med vami še kdo, ki bi želel sodelovati pri društvenem delu z otroku, je pa tudi iskreno dobrodošel. Javi naj se komurkoli iz vodstva društva, pa se dogovorimo podrobnosti.  

Dodatno vas seznanjamo še, da bomo v društvu ponovno naročili sredstvo za dimljenje čebel Dimak, katerega bo možno dobiti ob petkih popoldan. Apiinvertnega sirupa in pogače je zmanjkalo. Letos ga ne bomo več naročali, ponovno bo na razpolago ob začetku prihodnjega leta. Za najugodnejši nakup sladkorja se bomo še dogovorili. V kolikor bo smiselno, se bomo odločili za skupinski nakup, sicer vas bomo seznanili o cenah pri trgovcih. 

Nove polo majice in jakne ČD Škofja Loka so bile že dobavljene. Ureja se še seznam in dokumentacija. Na razpolago za prevzem bodo predvidoma od dneva delovne akcije naprej, torej od 14. aprila 2023 naprej, bo možen prevzem vsak petek med 17.00 in 19.00 uro. 

S strani enega od članov ČD Škofja Loka, smo prejeli predlog, da se vsem članom omogoči vpogled v zapisnike sej UO ČD Škofja Loka. Dogovorjeno je bilo, da se vsem članom omogoči dostop do zapisnika seje UO, ki postane javen en teden kasneje, ko se z njim seznanijo člani Upravnega odbora. Zapisnik dobijo na vpogled lahko vsi člani Čebelarskega društva Škofja Loka na oglasni deski Doma čebelarjev Brode, arhiv zapisnikov pa bo dostopen v registratorju, ki bo dostopen v paviljonu v Domu čebelarjev Škofja Loka. V aplikaciji MS Teams se tudi uredi »prostor«, ki bo dostopen vsem članom društva. Ko bo aplikacija urejena, se vpogled v zapisnike omogoči tudi v okolju MS Teams.  

Toliko o delovanju društva v prihodnjih mesecih. Seveda bo še marsikaj drugega zanimivega, o tem pa vas obveščamo sproti. 

Čebelarsko društvo Škofja Loka 

 

 

 

ISKALNIK PO VSEBINI

KOLEDAR DOGODKOV
  Današnji dogodki
 
Datum: 22 Jul 2024
Na ta dan ni vnešenih nobenih dogodkov!
Jul  
Jun 2024 Julij 2024 Aug 2024
N P T S Č P S
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Naroči se na dogodke