Intranet ČD Škofja LokaUp. ime:
Geslo:


ANKETA
VREME
Kratka obvestila za člane ČD Škofja Loka

Članice in člani ČD Škofja Loka

V mesecu septembru smo bili deležni dveh odličnih dogodkov, katerih smo se lahko udeležili tudi člani ČD Škofja Loka. Prvi je bil društveni izlet na Primorsko, drugi pa Slavnostna akademija ČZS v Cankarjevem domu v Ljubljani. Pohvala in zahvala organizatorjem ter tudi vam - tistim, ki ste se vabilu odzvali. Bila sta dva nepozabna dogodka in žal je lahko tistim, ki vas ni bilo zraven.   

Še vedno pa prav lepo vabljeni vsak petek popoldan, da se med 17.00 in 19.00 uro kdaj oglasite v Domu čebelarjev Brode. Da se malo podružimo, pokramljamo...

Tudi letos smo bili povabljeni k oddaji vzorcev za ocenjevanje medu v Labinu. Pri organizaciji zbiranja vzorcev se nam je zgodila neljuba napaka, saj smo prepozno zaznali, da je čas zbiranja vzorcev zelo kratek in se nismo pravočasno zorganizirali. Zato zbiranja vzorcev v okviru društva ne bo, če bi želel kdo oddati vzorce samostojno (ta teden), naj sporoči na mail loski@cebelarji.si, da mu posredujemo potrebne informacije. 

S prihodnjim petkom pa pričnemo z zbiranjem medu za otroke v vrtcih in šolah - za tradicionalni Slovenski zajtrk. O podrobnostih vas še obvestimo. 

V nadaljevanju pa vam podajamo še tri obvestila:

1. Kot smo že napisali, se v tem tednu odvija Teden podeželja na Loškem. Letos v ČD Škofja Loka ne organiziramo dneva odprtih vrat, namesto tega bomo to soboto dopoldan sodelovali na Čebelarsko - kulinaričnem dogodku na Visokem. Med 10.00 in 12.00 uro se bo na Dvorcu Visoko odvijala tržnica kmečkih pridelkov in izdelkov. Tam bodo prisotne tudi naše članice Bojana, Mojca in Tanja, ki bodo predstavljale društvo, naše pridelke, z otroci pa bodo tudi vlivale svečke iz voska. Vabljeni, da se dogodka tudi vi udeležite in na ta način popestrite dogajanje na Visokem. 

2. Včeraj je bilo izvedeno prvo čebelarsko usposabljanje v Domu čebelarjev Brode. Letos načrtujemo v mesecu novembru še enega, in sicer obnovitveni tečaj iz smernic dobrih higienskih navad v čebelarstvu na načelih sistema HACCP. O datumu boste pravočasno seznanjeni. 

3. Objavljen je bil Razpis rednih volitev v organe Čebelarske zveze Slovenije. Podrobnosti si lahko preberete na spletni strani ČZS. V ČD Škofja Loka bomo evidentirali kandidate na 11. redni seji UO ČD Škofja Loka, ki jo bomo imeli v četrtek 19. oktobra 2023. Naprošamo vas, da premislite ali bi se morebiti vključili v delovanje ČZS, na katerem od področij, navedenih v nadaljevanju novice. Veseli bomo vsake vaše pobude. Prosimo vas, da nam v primeru pozitivne odločitve, le-to sporočite na elektronski naslov loski@cebelarji.si ali GSM 041 482 982 (Aleš Demšar), do srede 18. oktobra 2023. Hvala. 

 Evidentirajo se kandidati za:

- predsednika ČZS

- člane upravnega odbora ČZS

- člane nadzornega odbora in častnega razsodišča ČZS

- člane naslednjih komisij: 

 1. Strokovni svet priznane rejske organizacije
 2. Programsko izdajateljski svet
 3. Uredniški odbor
 4. Komisije za odlikovanja in nagrade
 5. Komisije za organizacijske in pravne akte
 6. Komisije  za izobraževanje
 7. Komisije  za tehnologijo čebelarjenja in varno hrano
 8. Komisije za ekonomiko čebelarjenja
 9. Komisije za » Slovenski med z zaščiteno geografsko označbo «
 10. Komisije za ekološko čebelarjenje
 11. Komisije za ocenjevanje in uporabo čebeljih pridelkov
 12. Komisije za alternativne opraševalce
 13. Komisije za apiterapijo
 14. Komisije za vzrejo čebeljih matic
 15. Komisije za izkoriščanje čebeljih paš
 16. Komisije za čebelarsko kulturno dediščino
 17. Delovne skupine za zdravstveno varstvo čebel
 18. Komisija podmladek ČZS
 19. Komisija za tržno usmerjene čebelarje

 

 

 

ISKALNIK PO VSEBINI

KOLEDAR DOGODKOV
  Današnji dogodki
 
Datum: 23 Jun 2024
Na ta dan ni vnešenih nobenih dogodkov!
Jun  
May 2024 Junij 2024 Jul 2024
N P T S Č P S
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Naroči se na dogodke