Stroji in naprave v lasti društva

V lasti Čebelarskega društva Škofja Loka se je skozi leta delovanja nabralo kar nekaj opreme, naprav in strojev, ki jih uporabljamo čebelarji pri svojem delu. So v lasti društva in so namenjena vsem čebelarjem članom ČD Škofja Loka. Ker vsi člani ČD Škofja Loka niste seznanjeni z njimi in ker se jih je moč izposoditi, vam jih predstavimo:

- Mlin za sladkor

- Mešalnik pogače

- Kad za razkuževanje panjev

- Naprava za izdelavo satnih osnov (2x)

- Refraktometer

- Sublimator oksalne kisline za zimsko zdravljenje čebel - Sirk (2x)

- Kuhalnik voščin (Logarjev)

- Komplet gasilske mize in klopi (7x)

- Najem prostora v Domu čebelarjev Brode 

Vse naprave si lahko izposodite. Mlin za sladkor se uporablja v garaži DČ Brode, ostale si vzamete domov in jih po uporabi vrnete v Dom čebelarjev Brode. Vsa izposoja navedenih predmetov je brezplačna in mogoča za vse člane ČD Škofja Loka (Izposoja naprej nečlanom ni dovoljena. Tudi nudenje uslug nečlanom (z opremo ČD Šk. Loka) ni dovoljena).

Da pa pri tem ne bi prihajalo do zapletov, je potrebno upoštevati postopek izposoje, ki pa je:

1. Opremo (velja za vse stroje in naprave) izposoja gospodar doma Rudi Bizovičar GSM 041 930 313, e-mail: bizovicar.rudi@gmail.com . Pri njem si opremo lahko v naprej rezervirate ali si jo neposredno izposodite (če ni že rezervirana). Datume in obdobje izposoje določa Rudi Bizovičar in je odvisna od povpraševanja po opremi.

2. Ko si opremo izposodite z njo ravnate v duhu dobrega gospodarja – kot, da je vaša last. V primeru poškodb ali okvar jih ni potrebno popravljati (ker so lahko posledica obrabe oz. predhodne uporabe), razen če niste sami zaradi nepazljivosti ali z nevestnim delom izzvali okvare oz. poškodbe. Če pride do okvare, o okvari obvestite Rudija Bizovičarja. Okvaro vpišite v zvezek, v kolikor obstaja. Predmet vrnite v DČ Brode. V društvu bomo poskrbeli za popravilo.

3. Ob vrnitvi opreme v društvo mora biti le-ta nepoškodovana, očiščena, obsegati mora vse dele, ki ste si sposodili.

4. Če predmet spremlja zvezek (npr. pri talilniku voska), vanj vpišite kdaj ste ga prevzeli, v kakšnem stanju ste ga dobili ter kakšnega vračate (podobno kot pri najemu apartmaja v podjetju…).

Na koncu omenjamo še možnost, da člani lahko najamete komplet gasilskih miz (7x), za kakšna manjša praznovanja pa je možen tudi najem prostora v Domu čebelarjev Brode.

Toliko na kratko o možnosti, ki jo svojim članom nudi ČD Škofja Loka.

Vsekakor pa računamo, da boste opremo koristili, saj bo le tako njen namen dosežen.